Zoeken in deze blog

woensdag 1 augustus 2018

Saint Vaast


Maandag 30 juli 

Om 9:00 uur gaan de trossen los voor een zeiltocht naar St. Vaast. Gezien de nog aanwezige wind van 4-5 ZW kunnen we eens echt zeilen. In een prachtig water stromen tot 5  knopen. Hier een printje van Marine Traffic waar de snelheid is aangegeven over het traject. 3 uur lang rond de 10 knopen rond kapen bij Cherbourg, na Pointe Barfleur kregen we tegenstroom toen zakte de snelheid naar gemiddeld 5 over de grond.

(plaatjes van de plotter komen later)

Scherp aan de wind konden we St Vaast nog net bezeilen, laatste stukje motor bij om snelheid te behouden, we moeten op tijd voor de gate zijn deze sluit 4 uur na HW. We zijn ruim op tijd maar na in de haven te zijn bleek de deur daarna al snel te sluiten, een uur eerder dan ik had uitgerekend. Dit bleek toch een foutje van mij, in de Reeds Almanac worden voor de engelse havens wordt steeds UTC gebruikt (+2 geeft NL zomertijd, onze boord tijd), echter voor de Franse havens Franse normaal tijd (+1 geeft NL zomertijd), gelukkig zonder schade.


We vinden St Vaast de moeite van omvaren waard. Grote bedrijvigheid van vissers in de haven prachtige uitzichten en die bijzondere oesterbanken. We zullen toch een keer terug moeten komen om het Maritime Museum op het eiland Ile de Tatihou te bezoeken. We zien uit naar ons Frans ontbijt met stokbrood morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten