Zoeken in deze blog

woensdag 1 augustus 2018

Fecamp

Dinsdag 31 juli

Opstaan en direct naar de bakker voor vers stokbrood. Even het fietsje klaar maken en op weg. Kan ik ook nog even naar de super. Gister bleek dat de 2 oude supers die in de folder in de binnenstad staan aangegeven al zijn gesloten nadat een Netto zich aan de rand van de stad heeft gevestigd (3 km van de haven). Ellen belde nog even om de laatste boodschappen door te geven. Het ontbijt doen we wel tijdens het varen. De gate zou om 11:00 uur open gaan, vanwege het tij is dit ongustig maar tij stoppen kost een extra dag die we graag niet verspelen. De wind is matig ZW dus direct de blister erbij in de hoop dat deze lang op kan blijven staan. Nederlanders die ook met ons opvaren in de Farmarin zijn enthousiast en beginnen opnamen te maken (deze krijgen we nog). Later roepen ze ons op met de marifoon met de vraag waar we heen gaan. Fecamp. Ze waren Le Havre van plan, maar toen ze hoorde dat we tussen  23:00 en 01:00 uur in Fecamp zullen zijn, vragen ze of ze met ons op mogen varen. Natuurlijk oke. Ze zijn de gehele tocht dicht bij ons gebleven. Helaas zakt de wind in en draait, dus blister en snelheid weg. Motoren. Wel proberen toch zoveel mogelijk ook het zeil in te zetten en de motortoeren hierop af te stemmen. Prachtig weer, kalme zee en behoorlijk verbrand, ach ja, elk voordeel heeft zijn nadeel. Bij zonondergang en een cruise schip en een ferry geschoten.


Om 23:30 uur draaien we de haven van Fecamp in met de Farmarin vlak achter ons aan. Een mooie tocht ondanks te weinige wind, een lang traject met prachtig weer en toch ook een spel om de snelheid er in te houden evt met gebruik van motor. De haven is behoorlijk vol en vinden een plek in een rijtje van 2. De bemanning wist direct te melden dat zijn buur (de binnen ligger) morgen om 5 uur wil vertrekken. Ja, dat hoort er ook een beetje bij.


Om 5:00 uur luidde tikken op het dek en de wissel was binnen 10 minuten geregeld en binnen 15 minuten lagen we weer te kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten