Zoeken in deze blog

woensdag 1 augustus 2018

Herm 1

zondag 22 juli

Bij de eerste blik naar buiten blijkt de boulevard als heel veel bedrijvigheid te kennen. Over standjes veel motoren en oude auto’s op nog geen 30 meter van ons vandaan! Ondanks het feestvertier zijn we eerst naar het kasteel Cornet gegaan. De buren in de haven hadden hier goede verhalen over. Ik moet zeggen het was heel leuk. Na ge gebruikelijke kanonschot om 12:00 uur is  ook een theaterstuk opgevoerd welke speelde tijdens de Engelse burgeroorlog dit heeft veel ellende in Guernsey gegeven. Het stuk ging over een veroordeling van een bewaker die het mogelijk heeft gemaakt dat 3 notabelen uit de gevangenis hebben weten te ontsnappen. Het publiek was de jury, leuk concept om ieder bij de les te houden. Uiteindelijk was het oordeel van het publiek grote nalatigheid en geen hoogverraad. Prachtige doorkijkjes over het water vanuit het kasteel, met strak blauwe lucht een veel bedrijvigheid op het water.



Na het kasteel terug naar de boulevard en door naar het park ‘Candie Gardens’. Hier werden we getrakteerd op een concert, waaronder een maidly van filmmuziek van James Bond. Terug op de haven nog even gekeken naar een rallyrace op een parkeerplaats op de pier. Jonge wat gaat dat hard op zo’n klein circuit. Bij de boot gekomen was het heet en ik wilde net de zonnetent inrichten toen we op de gedachte kwamen; laten we een leuk ankerplekje zoeken bij Herm weg uit de drukte en warmte.

We proberen alle kanaaleilanden aan te doen dus ook Herm. De vorige keer is dit niet gelukt dus we zijn zeer gemotiveerd om het te ontdekken. Herm heeft geen haven dus we moeten het doen op anker. Verschillende opties zijn er maar welke is de beste? De tocht naar Herm was kort 6 mijl en weer zonder dat het zeil omhoog hoefde.

We vonden een goede plek bij Rosiere bay, vlak tegenover de laagwater aanleg plek van de veerdienst naar Guernsey. We hebben een vrije mooring gepakt wetende dat deze privĂ© is, maar als iemand hem komt opeisen zijn we meteen weer weg en laten het anker 30 meter verder vallen. Ik had behoefte het eiland  al te verkennen en Ellen had haar spannend boek. De zuidkant rondgelopen via het cliff path.
Via het dorp weer terug naar de boot.



Op de boot aangekomen toch de mooring lijn nog even extra geborgd. Echter had niet door dat het voorlijk open stond resultaat, een gevalletje bedrijfsongeval, ik stap achteruit en val door het voorlijk met 1  been en kom met mijn heup ongelukkig op de rand van het luik terecht. Na twee dagen loop ik nog steeds moeilijk, maar gelukkig is de pijn in de knie weggetrokken, deze is bij de val verdraaid. Ik ben met verpleegster Ellen in goede handen, direct ijswater uit de koelkast er bij en de aspirine heeft ook goed gedaan.

Maandag 23 juli

Hoewel het lopen mij moeilijk gaat wil ik toch het eiland verkennen. We nemen de easy way, naar de haven en daarna naar het dorp wel steil omhoog maar doe het heel rustig aan. Je waant je aan de Middellandse zee prachtige vergezichten een vriendelijke omgeving. Vlieland maar dan anders.


We gaan ook nog naar het meer duingebied aan de noordkant, hier bij een bay vinden we honderden mensen op het strand. Daar zijn dus al de dagjes mensen. Hier is ook in de bay een geschikte ankerplek waar velen gebruik van maken.

Via de haven weer terug. In de innimini winkeltje met twee stellingen en een koeling scoren we nog 2 pizza’s voor de vanavond. Lekker op het terras gezeten van marmaid taverne en een lekkere burger genomen, pizza's kan morgen ook wel.

Op de boot vermaken we vermaakt met observeren wat er allemaal gebeurt, om en rond de haven. We liggen dicht bij het laagwater aanlandingspunt van de veerboot. Dit punt gebruiken we ook om aan wal te komen met de bijboot. Op de achtergrond van foto Idefix.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten