Zoeken in deze blog

woensdag 1 augustus 2018

Jersey

Dinsdag 24 juli

Graag willen we nog naar Granville of st. Malo, echter dit is weer veel motoren met de weinige wind die we hebben. Jersey is wel een optie. We doen ‘s morgens
rustig aan en gaan begin van de middag richting Jersey met het gunstige tij. Motorzeilend tot de noordpunt van Jersey, toen kon de blister erbij en de motor uit! Toch nog even lekker zeilen. We weten dat de haven van St. Helier onrustig is, zo vlak naast een doorgaande weg, dus kijken of we aan de zuidkant een geschikte ankerplek kunnen vinden. Er waren 2 goede opties maar we zagen ook dat we hier niet graag de boot achterlaten om het land op te gaan. Dus toch maar door naar St. Helier. Direct de wal op en naar de binnenstad gegaan, Queen street en King Street zijn de winkelstraten. Helaas waren we net te laat voor de overdekte markt.

Woensdag 25 juli

Er is ontzettend veel te doen op Jersey we maken een keuze voor het Elisabeth castle aan de ingang van de haven. De vorige keer hebben we deze overgeslagen. Met het amfibievoertuig naar het eiland kasteel helaas was het laag water dus alleen gereden.




Het is een aardig kasteel maar wat het zo leuk maakte was de verhalen van de sergeant artillerie die de parade afnam. Alle aanwezige mannen boven de 16 diende als net aangetreden soldaten hieraan deel te nemen. Hierna instructie gekregen in het gebruik van een kanon. Veel humor en wetenswaardig wat er allemaal bij komt kijken. Op de foto sta ik na 40 jaar weer in de huding en worden we gedrild in excersitie.



Na het kasteel nog even de stad in voor een super.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten