Zoeken in deze blog

woensdag 1 augustus 2018

Alderney 2

Vrijdag 27 juli

De wekker weer gezet want 9:00 uur moeten we echt weg zijn, willen we 12:00 uur Alderney halen. Het tij kentert namelijk om 12:00 uur. Mooie tocht maar weer de motor bij. Precies om 12:00 uur lopen we binnen op het laatst komen we tientallen schepen tegen die de haven uit gaan, op weg naar Guernsey, de stroom is immers aan het draaien. In de middag met de fiets de wal op, kan allemaal net in de bijboot. Ik wilde het fort Clonque aan de west kant van het eiland welke we vorige week hebben gepasseerd bezoeken. Ik loop gewoon naar binnen, maar wordt aangesproken met  “Pardon...”. Blijkt het een accommodatie te zijn in privébezit. Nog geprobeerd de man over te halen mij in ieder geval een rondje te laten lopen, zonder resultaat. Met de staart tussen de benen terug naar de ingang.


Later zag ik dit bordje:

Terug bij de boot was het harde gaan waaien. Vreemd want de voorspellingen waren weinig wind voor de komende dagen. Gelukkig liggen we weer in het uiterste ZW-hoekje van de haven waardoor de deining het minste vat heeft op de boot.

Zaterdag 28 juli 

Het blijft goed door waaien, we wilde op 5:30 uur weg maar navraag bij port control Alderney, tevens coast guard leerde dat het nu ZW 6 is en er mogelijk 7 aan zat te komen. Kortom de plannen wijzigen en kunnen nog even naar de kooi. Hoewel de wind bleef werd het weer zonnig met een lekkere temperatuur. Het enige deel van het eiland wat we nog niet bezocht hebben is het noordelijke deel daar is vandaag de tijd voor. Langs het water en langs tal van forten een leuk rondje gemaakt. Onderweg leuk gesproken met Engelse dit met een glaasje wijn op de bankje zaten. Hij heeft een jaar in Medemblik gewoond en in na zijn pensionering naar Alderney gegaan. We kijken uit op het geruïneerde fort Houmet Herbe. De Engelsman gaf aan dat dit een mooi oorspronkelijk fort is met nog veel details. Omdat het laag water is kunnen we er naartoe. Het is een ‘mooi’ fort en ik zag veel potentie ter ontwikkeling ervan. Erik zou een ontwerp kunnen maken op basis van wat er nog is. Ik denk aan 4 appartementen op elke hoek met een gezamenlijk binnen hof/tuin. Zo zie je meer forten omgebouwd toch prachtige optrekjes.



Terug op de boot blijkt de wind nog steeds hard te zijn met de voorspelling dat het morgen ook zo door gaat zetten. Weer niet varen.

Achter de pier gaat het ruig. Het water slaat over de pier heen. Gelukkig liggen wij veilig.


Zondag 29 juli

Een trieste dag we verspelen onze dingy. Vastzetten met een mastworp en twee halve steken is niet genoeg geweest onze dingy achter de boot te houden. De gehele nacht heeft het wind kracht 7 gestaan en is de boot continue in beweging geweest. Bij het opstaan misten we de bijboot. Navraag bij de Port Control bleek dat ze de boot nog net op het puntje van de pier de zee opdrijven om 7:00 uur. Het water was te wild om hiervoor een reddingsoperatie voor op te zetten. Ik hoop dat Sander me weer wil helpen en geschikte dingy te scoren. Om de triestigheid verder bij te zetten was dit de eerste echt slecht weer dag met bewolking en zelfs een stortbij. We zijn de dag op de boot gebleven met klussen en lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten